Haberler

 
Tarihi Tuz Pazarı düzenlemesi işinin sözleşmesi imzalandı
20.03.2017


Bursa ve Anadolu tarihi için çok önemli bir değer olan Tarihi Tuz Pazarı’nda yapılacak üst örtü ve çevre düzenleme işlerini kapsayan “Tarihi Hanlar Bölgesi, Tuz Pazarı Üst Örtü Yapımı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı Yapım İşi” sözleşmesi imzalanmıştır. Tarihi yapılara ait bir çok önemli proje gerçekletiren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir yatırımı olan projenin tamamlanması ile Bursa’nın en önemli açık pazaryerlerinden biri olan Tuz Pazarı Bursa’ya yaraşır bir görünüme ve düzene kavuşacaktır.
 
Priştina’nın çehresi Gintaş tarafından yenilecek
15.03.2017

Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığından itibaren ülke çapında inşaat projeleri gerçekleştiren firmamız, başkent Priştina’da belli başlı kamu binalarının restorasyonu işinin yapımı için Kosovo Energy Efficiency & Renewable Energy Project (KEEREP) sözleşmesini imza altına almıştır. Avrupa Birliği fonları ile finanse edilecek olan projenin tamamlanması ile Priştina’da modernleşme yolunda bir adıma daha atılmış olacaktır.
 
Bursa Büyükşehir Stadyumu Açılışı Yapıldı.
28.12.2015


Şirketimiz taahhüdü altında yapılan Bursa Büyükşehir Stadyumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle şölen havasında açıldı.
GİNTAŞ olarak yapımını üstlenmekten gurur duyduğumuz, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıtsal yapılarından biri olan 45 bin kişilik Bursa Büyükşehir Stadyumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursa Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da katıldığı törenle açıldı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Açılışı Yapıldı.
11.11.2015

Taahhüdümüz altında yapımı tamamlanan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası açılışı yapıldı. Gintaş İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. olarak Bursa’nın kalıcı eserleri arasında yer alacak bu prestijli projenin ana müteahhidi olmaktan gururluyuz.
1958 – 2008 yılları arasında kent hali olarak faaliyet gösteren yaklaşık 35 bin metrekarelik alana konumlandırılan 8 bin 942 metrekare taban alanlı modern belediye hizmet binası sayesinde kentin farklı noktalarındaki hizmet birimleri tek çatı altına toplanmış oldu.
 
Stad Çevre Düzenleme...
20.03.2015


Bursa Büyükşehir Stadyumu Çevre Düzenleme İşinin Sözleşmesini İmzaladık...

UEFA, FİFA ve TFF standartlarına uygun olarak projelendirilen, Bursa halkına yakışan modern, tüm temel ihtiyaçları karşılayabilen stadyuma gelen seyircinin giriş ve çıkışının sağlanması için yakın çevresindeki bölgenin düzenlemesi , yaya ulaşım yollarının oluşturulması , stada giriş kontrol noktalarının yapılması , bilet satış noktalarının yapılması işlerini kapsayan “Bursa Büyükşehir Stadyumu Çevre Düzenleme İnşaatı” sözleşmesi imzalanmıştır.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyum Projesi Yüksek Başarı Ödülü’ne layık görüldü.
3.12.2014

Elektrik –Mekanik işleri firmamız taahhüdü altında yürütülmekte olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyum projesi Uluslar arası alanda ödüller almaya devam etmektedir. En son “International Property Media” tarafından Avrupa’da Yüksek Başarı ödülüne layık görülen proje yabancı basın tarafından da yakından takip edilmektedir.


Kaynak - Telegraph Web Sitesi

 
Erciyes Teknoloji Geliştirme Bölgesi İnşaatı Tamamlandı.
17.10.2014

Haziran 2014’te Yozgat’taki “Bozok Üniversitesi İnovasyon Merkezi” kısmı tamamlanan “Lot2 Erciyes Teknoloji Geliştirme Bölgesi İnşaatı” projesinin ikinci kısmı olan Kayseri’deki “Erciyes Teknopark Binası” inşaatı da tamamlanmış olup, bina tüm mekanik elektrik donanımları, otopark alanları ve peyzaj düzenlemesi ile birlikte kullanıma hazır olarak Ekim ayı başında idareye teslim edilmiştir.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı kapsamında ihale edilmiş olan projenin finansmanı Avrupa Birliği fonu tarafından karşılanmıştır. FIDIC Kırmızı Kitap sözleşmesi olan proje kapsamında 10262 m2 inşaat alanına sahip iki blok, bir konferans salonundan oluşan Teknopark Binası ve 2000 m2 inşaat alanına sahip İnovasyon Merkezi Binası inşaatı tüm mekanik elektrik donanımları ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte tamamlanmış ve geçici kabulleri yapılmıştır.


 
ISO - OHSAS sertifikalarımız yenilendi...
10.10.2014

ASB Uluslararası Belgelendirme tarafından Şirketimiz merkezinde yapılan denetlemeler sonrasında "SIFIR UYGUNSUZLUK" ile sahip olduğumuz ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi belgelerimiz 09.10.2015 tarihine kadar yenilenmiştir.








 
35. Yılımızı kutladık...
19.09.2014

1979 yılında Bursa'da kurulan inşaat taahhüt şirketi Gintaş kurulduğu yıldan itibaren Türkiye başta olmak üzere Arnavutluk, Kosova ve Karadağ gibi birçok ülkede önemli projeleri başarıyla gerçekleştirdi. Balkanlar’daki ilk yatırımcı kuruluş olma özelliğini kazanan şirketimiz, işine saygı, insana saygı, çevreye saygı, kültüre saygı temel ilkeleriyle yola devam ediyor.

Gintaş başarılarla geçen 35 yılın kutlamasını geniş çalışan kadrosu ile Bursa'daki merkez ofisinde çeşitli sürprizlerle kutladı. Biten başarılı projelerin ardında kalan diğer projelerinde devam ettiği bu günlerde Yönetim Kurulu ve çalışanları bu doğum gününü neşeyle ve iyi dileklerle sonlandırdı. İnşaat devi 35 yaşında!
 
Yozgat İnovasyon Merkezi tamamlandı.
18.06.2014

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı kapsamında ihale edilmiş olan ve firmamız yükleniminde yapımı devam eden "Gaziantep, Kayseri ve Elazığ Teknoloji Geliştirme Bölgeleri İnşaatı" – "LOT2:Erciyes Teknoloji Geliştirme Bölgesi İnşaatı" kısımlarından Yozgat Bozok Üniversitesi İnovasyon merkezi tamamlanmış olup, 18.06.2014 tarihinde geçici kabulü imzalanmıştır.






 
Balkanlar'da Gintaş Rüzgârı Sürüyor...
30.12.2013

* Bursa’dan dünyaya açılarak alanında birçok başarılı projeye imza atan GİNTAŞ İnşaat’tan Balkanlar’a çok önemli bir yatırım daha...

* GİNTAŞ İnşaat, Kosova’da gerçekleştirdiği belediye binaları, Novoberde Spor Kompleksi, Vushtri Sağlık Merkezi inşaatlarının ardından, “Kosova Belediye Binaları Faz VI - Çok Amaçlı Spor Kompleksi ve Futbol Sahaları” yapım işi ile bölgedeki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.


Bursa’dan dünyaya açılarak alanında birçok başarılı projeye imza atan GİNTAŞ İnşaat Taahhüt Tic. A.Ş. Balkan ülkelerinde gerçekleştirdiği yatırım hamlelerine hız kesmeden devam ediyor.

GİNTAŞ İnşaat, 2011 yılında başarı ile tamamladığı “Kosova Belediye Binaları - Novoberde Spor Kompleksi, Vushtri Sağlık Merkezi” inşaatlarının ardından, bölgedeki faaliyetlerini “Kosova Belediye Binaları Faz VI - Çok Amaçlı Spor Kompleksi ve Futbol Sahaları” yapım işi ile sürdürüyor.

Avrupa Birliği IPA fonu ile finanse edilen ve Avrupa Birliği Kosova Ofisi idaresinde yürütülen sözleşme kapsamında; Kosova’nın 7 farklı şehrinde 6 ayrı futbol sahası ve kulüp binaları inşaatı, Gracanica şehrinde yeni bir spor kompleksi inşaatı ve Gjakove şehrindeki mevcut çok amaçlı spor salonunun renovasyon işleri yer almaktadır.

GİNTAŞ, bölgede devam eden kış koşullarına rağmen, söz konusu projeyi ara vermeksizin sürdürürken, proje yedi farklı lokasyonda paralel olarak devam ediyor. İşin toplam süresi 18 ay olup Ağustos 2014 tarihinde tamamlanacak.

Projeye büyük önem verdiklerini belirten GİNTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, Balkanların Avrupa’ya açılan kapı konumunda olmasından dolayı stratejik olarak önemli bir bölgede yer aldığını belirterek, Türkiye ile gerçekleştirilen iyi ilişkiler sayesinde bölgeye ciddi yatırımlar yapıldığını, bu yatırımların Balkan ülkelerinin gelişmesine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

“Yatırımlarımız Sürecek”

Kosova'da yürütülmekte olan spor sahaları işinin bölgeye zenginlik katacağına inandığını ifade eden Doğru, “GİNTAŞ İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi olarak doğup büyüdüğümüz şehir olan Bursa’dan sonra, Avrupa standartları ve AB direktiflerine uygun inşa edilen bir başka sportif projeyi daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. 35 yılı aşkın tecrübemizle birlikte, daha nice değerli projelere imza atacağımızı söyleyebilirim. Dünya’da yaşanan ekonomik krizin etkilerinin yoğun şekilde hissedildiği Balkanlarda, büyük önem verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçirdik. Yapımı devam etmekte olan spor kompleksi sayesinde, bölgede önemli bir ihtiyacı daha gidermiş olacağız. Yetişmiş insan gücü olarak büyük potansiyelin bulunduğu Balkan ülkelerinde gerçekleştirilen bu tip yatırımlarla birlikte, istihdama da ciddi katkıda bulunuyoruz. Büyük önem verdiğimiz Balkan ülkelerinde, bu tip değerli projeleri sürdürmeye devam edeceğiz. Tesislerin Kosova’ya ve Kosova halkına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


 
Gintaş'tan Karadağ'da Arıtma Tesisi Hamlesi...
2.12.2013

* Bursa’dan Balkanlara açılarak alanında birçok başarılı projeye imza atan GİNTAŞ İnşaat, yurtdışında gerçekleştirdiği önemli yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

* GİNTAŞ, Adriyatik Denizi’nin kıyısında bulunan Karadağ Cumhuriyeti’ne bağlı Herceg Novi şehrinde, yapımını MASS Arıtma firması ile ortaklaşa üstlenmiş olduğu tam kapsamlı işlevsel bir atıksu arıtma tesisinin temel atma törenini gerçekleştirdi.


Bursa’dan Balkanlara açılarak alanında birçok başarılı projeye imza atan GİNTAŞ İnşaat Taahhüt Tic. A.Ş. uluslar arası taahhüt işleri tecrübesine Hercegnovi Atıksu Arıtma Tesisi ile yeni bir proje daha ekledi.

GİNTAŞ İnşaat, Karadağ Cumhuriyeti’ne bağlı Adriyatik Denizi’nin kıyısında bulunan Herceg Novi şehrinde, yapımını MASS arıtma firmasıyla ortaklaşa üstlenmiş olduğu Herceg Novi Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Karadağ’ın Herceg Novi şehrinde inşa edilmesi planlanan atıksu arıtma tesisinin temel atma töreninde, Karadağ Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, GİNTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, Hercegnovi Belediye Başkanı Dejan Mandic ve çok sayıda üst düzey yönetici yer aldı.

Temel atma töreninde konuşan GİNTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, GİNTAŞ ’ın ülke sınırları dışında gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha eklemiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

“Tam Kapsamlı Tesis”

Karadağ’da hayata geçirilen bu projeye büyük önem verdiklerini aktaran Doğru, katılımcılara tesis ile ilgili teknik bilgiler de verdi.

Yapımına başlanan tesisinin tam kapsamlı işlevsel bir tesis olduğunun altını çizen Doğru, “GİNTAŞ & MASS iş ortaklığı olarak yüklenicisi olduğumuz Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Yapım işi kapsamında, tam kapsamlı işlevsel bir atıksu arıtma tesisinin yanı sıra, tüm tesisin dizaynı, inşaatı, devreye alma ve işletmesi de yer almaktadır. Fiziksel Arıtma, Biyolojik Azot Giderimi, Biyolojik ve İlave Fosfor Giderimi, Çamur Yoğunlaştırma, Çamur Susuzlaştırma, Kireç ile Çamur Stabilizasyonu, Biyolojik Koku Giderimi ünitelerini içeren 13,856 m³/gün – 73,000 NE kapasiteli atıksu arıtma tesisi, Adriyatik Denizinin kıyısında bulunan Herceg Novi şehrinde inşa edilmeye başlanmıştır. Yapım süresi 730 gün olan projenin saha çalışmalarına, detaylı bir proje hazırlık döneminin ardından başlanmıştır. Tesisin şimdiden herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Karadağ Cumhuriyetinin önemli projeleri arasında bulunan Herceg Novi Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşi Alman Kfw tarafından finanse edilmekte olup sözleşmesi 06/08/2012 tarihinde imzalanmıştı.


 
Timsah Arena'da kaba inşaat tamamlandı!
7.05.2013

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiş en büyük proje olan ve betonarme, ince işler, elektrik ve mekanik işleri firmamız tarafında yürütülmekte olan BURSA BÜYÜKŞEHİR STADYUMU İNŞAATI’nda kaba inşaat işleri tamamlanmıştır.

30.05.2011 tarihinde sözleşmesi yapıldıktan sonra 15.06.2011 tarihinde mobilizasyon yapılıp kazı çalışmalarına başlanmış olan kaba inşaat işlerinde 120.000,00 m3 beton (10 cm kalınlıkta tek şerit 400 km yol yapıyor) ve 13.000 ton demir (uç uca eklenince 9.400 km) kullanılmıştır.

Toplam İnşaat Alanı 180.000,00 m2 olan 45.000 kişi kapasiteli Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun tribünleri için firmamız tarafından inşaat alanında kurulan prekast atölyede 6.500 adet prekast oturma elemanları (28 km) imal edilmiş ve montajı tamamlanmıştır.

Stadyum inşaatında elektrik ve mekanik işler firmamız tarafından sözleşme süresine uygun bir şekilde yürütülmeye devam etmektedir.

 
Timsah Arena inşaatı tüm hızıyla sürüyor..
16.08.2012

İnşaat çalışmaları süren Timsah Arenada kaba inşaatın gerçekleşme oranı %90’ı aştı. Önümüzdeki aylarda kaba inşaatın bitirilmesi planlanıyor…










 
Timsah Arena Stadı çalışanları ve misafirlerimiz iftar yemeğinde bir araya geldi…
12.08.2012

GİNTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena’da stadyum yapımında çalışan personele ve basın mensuplarına stadyum şantiyesi içinde iftar verdi. 40 misafirin ve 300 çalışanın katıldığı iftarda GİNTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, böylesi önemli bir ayda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "GİNTAŞ büyük bir aile, siz değerli misafirlerimizle de buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bursaspor camiasına böyle bir değeri kazandırdığımız için gururluyuz" diye konuştu.

GİNTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, stadın kaba inşaatının önümüzdeki aylarda biteceğini söyleyerek, kaba inşaat bittikten sonra stadyumu 2013 yılının ortasında teslim edeceklerini dile getirdi. Doğru, "Timsah Arena Stadı şu ana kadar bir engele takılmadı, her şey yolunda devam etmektedir. Tabi bu stadyum dünya çapında özel bir proje, biz de burada yer almaktan gurur duyuyoruz. Burada kullanılan çatı ve onu taşıyan betonarmeler dünyada 3 ya da 4 yerde var. Burası klasik statlardan çok farklı" diyerek Timsah Arena’nın dünyanın sayılı stadyumları arasında gösterileceğine inandığını dile getirdi.

Çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini belirten Doğru, "Önemli bir aksama yaşamadan, kaba inşaatın yüzde 91'ini bitirmiş durumdayız. İnşaatın yavaş ilerlediği gibi gözükmesinin sebebi Ramazan ayı içerisinde olmamızdan kaynaklanmaktadır. Ancak Gintaş olarak Ramazan ayında da çalışmaları aksatmamak için neredeyse 24 saat aralıksız olarak ve 2 vardiyalı sistem ile çalışmalara devam etmekteyiz. Eylül sonu kaba inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. Teknolojik olarak anlaşılması zor ama dar alanda çalışmak zorunda kalıyoruz. Dar alanda vinçlerimizin rahat çalışmasını sağlamak da bir diğer sıkıntımız. Buna rağmen hem Gintaş’ın hem de tedarikçilerimizin yoğun çabasıyla inşaat programına uygun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

 
Samanlı Atıksu Arıtma Kollektörü projesinin temeli atıldı..
20.07.2012

Temel atma töreni ile ilgili buski web sitesinde yer alan haber;

BUSKİ’DEN DEV YATIRIM
Temel atma töreninde; Bursa AK Parti Milletvekilleri İsmet Su, Mustafa ÖZTÜRK, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Seyfettin AVŞAR, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, Talat ÖZEN, BUSKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mesut BOZ ile çok sayıda üst yönetici hazır bulundu.
Atık su sorununa çözüm...

Yatırımla, çevre sağlığını tehdit eden atık su sorununun çözüme kavuşacağını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, çevre değerleri ve halkı ile bütünleşmiş bir kurum olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Samanlı Kolektörü’nün, 9 bin 200 metreden oluşacağını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, “Kurumsal gelişim ve iyi yönetişim anlayışının pekiştirilmesi, su kültürü ve bilincinin oluşturulması amacıyla su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalara büyük önem vermekteyiz. Bununla birlikte ‘sağlıklı bir yaşam sağlıklı bir çevre ile sağlanır’ ilkesinden hareketle, altyapı hizmetleri de yatırım kalemlerimiz arasında büyük bir yekunu teşkil etmektedir. Samanlı Kolektörü bu anlamda bulunduğu bölgeye hayat verecek öneme sahiptir” diye konuştu.Çetinavcı, tesisin 30 ay sonra hizmet vermeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

Örnek altyapı projeleri...

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE de ‘yaşanabilir bir Bursa’ hedefiyle, örnek projelere imza attıklarını söyledi.Bir şehrin örnek bir üst yapıya sahip olabilmesinin, sağlıklı bir altyapıdan geçtiğine işaret eden Başkan ALTEPE, “BUSKİ Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmaları, diğer şehirlere de örnek olabilecek bir konuma ulaştı. Bugün burada temelini attığımız Samanlı Kolektörü de bu anlamda önemli bir proje. Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasında kalan yerleşim alanlarındaki bölgeden çevreye akan atık sular, arıtma tesisinde arıtılarak, sağlıklı bir çevre oluşturulmuş olacak” dedi.
11 milyon 861 bin 529 TL’lik yatırım tutarıyla hayata geçirilecek proje, 30 ay sonra hizmete açılacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Kaynak - Buski Web Sitesi Haberler




 
Şevval Sam Konseri
21.06.2012

51. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında şirketimizin sponsorluğunda bu sene Şevval Sam sanatsevelerle buluşuyor.

Şevval Sam, tiyatro ve dizi oyunculuğundaki başarısını seslendirdiği Türküler ve Türk Sanat müziği eserleriyle de pekiştirmiş ender sanatçılarımızdan biridir. O geceye özel repertuarı ve unutulmayacak performansıyla Şevval Sam, 51. Uluslararası Bursa Festivali'nde..


21 Haziran 2012 / 21:15
Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu

 
Karadağ’ın en yeni ve modern oteli Ramada Podgorica konuklarını ağırlamaya başladı!
24.05.2012

Avrupa’nın en genç devletlerinden olan Karadağ Cumhuriyet’înin başkenti Podgorica ‘da Şirketimiz yatırımı olarak inşa edilen Ramada Podgorica Oteli 22 Mayıs 2012 tarihinde Karadağ Cumhurbaşkanı ve Podgorica Belediye Başkanı’nın katıldığı tören ile resmi olarak hizmete girmiş bulunmaktadır.

64 adet standart oda, 32 adet deluxe oda, 4 adet Junior Suite, 2 adet Garden Suite, farklı temalarla geliştirilmiş 6 adet Grand Suite ve bir adet Diplomatik Suite olmak üzere toplam 110 oda barındıran Ramada Podgorica, şehirde modern mimariye sahip ilk ve tek otel olarak konuklarını ağırlamaya hazırdır
.
Aynı zamanda Podgorica’daki ilk uluslar arası zincir ağına bağlı otel olan Ramada Podgorica, İsviçre merkezli Sophos International tarafından yönetilmektedir. Daha fazla bilgi ve rezervasyon için lütfen www.ramadapodgorica.me adresini ziyaret edebilirsiniz.

 
Timsah Arena'da tribün elemanları yerine konuluyor!
9.04.2012

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena Stadyumu, bütün görkemiyle yükselmeye devam ediyor. 2011 yılı haziran ayında temeli atılarak Bursa’nın markalaşması yolunda öncülük etmesi planlanan proje kapsamında kaba inşaat işlerinde önemli bir aşamaya gelindi.

Timsah Arena’nın prefabrik tribün elemanları, çok yoğun ve hızlı bir çalışma ile kaba inşaat işlerini yürütmekte olan Gintaş’ın stadyum şantiyesine kurduğu özel prefabrik atölyede üretilerek, buhar kürü uygulandıktan sonra yerlerine konulmakta. Bursalıların ve Bursaspor taraftarının ilgiyle izlediği şantiye çalışmalarında tribün elemanlarının montajı ile inşaat imalatlarında önemli bir aşama daha sağlanmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Veledrom’da ki spor kompleksi içerisinde inşa edilen 45bin kişilik Bursa Büyükşehir Stadyumu tamamlandığında, Türkiye’nin dünya standartlarındaki en modern stadı olmakla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa’nın köklü inşaat firması Gintaş tarafından kente kazandırılan önemli eserler arasında yerini alacak.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının temeli atıldı...
23.10.2011

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerini bir çatıda toplayacak olan yeni hizmet binasının temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı törenle atıldı.

Namık Kemal Mahallesi Ankara Yolu üzerinde yıkılan eski hal alanında Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni bir hizmet binası inşa ediliyor. Temel atma töreninde konuşan Başkan Recep Altepe, yeni hizmet binasına vatandaşların daha kolay ulaşabileceklerini belirterek, "Çevre halkı için bu bina büyük bir özlemdi. Bugün atılacak temelle en geç 1,5 yıl içerisinde belediye binamızı hizmete açacağız. Bu eseri gerçekleştirmek bizlere nasip oldu.

Tüm bölgelerimizde ve mahallerimizde yeni eserler yapılması için çalışıyoruz. Bu bize büyük gurur veriyor. Bursamızın her köşesinde hizmetlerimize devam ediyoruz. Stadyum inşaatı da sürüyor. Sosyal belediyecilik anlamıda da yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu projemizde, tüm dünyadaki belediye binalarını taradık. Nasıl cepheleleri ve yapılaşmaları var, onları araştırdık. Proje daha şekillendi. Uzun bir proje tecrübemiz oldu. Güzel bir belediye binası yapıyoruz. Şehrin tam merkezinde, şehre vizyon ve renk katan bir belediye binası olacak. Kendi enerjisini, güneş panelleri ile kendisi üretecek" diye konuştu.

"Belediyeye ulaşma sıkıntısı olmayacak"

Eski halin yıkılması ile ortaya çıkan Ankara Yolu’ndaki 40 bin metrekarelik alanın 9 bin metrekaresi üzerine belediye hizmet binası inşa edileceğini ifade eden Altepe, "Bursa büyükşehir belediyesi birimleri şehrin değişik noktalarında yer alıyordu. Aynı zamanda büyükşehir ve ilgili belediye birimlerinin ayrı ayrı binalarda olması sebebiyle vatandaşlar zor durumda kalıyordu. Büyükşehir belediyesi daha ulaşıbalilir hale geliyor. 30 bin metrekarelik bölümü yeşil alan, park olacak. Hizmet binamız 4 bloktan oluşuyor. Binanın bir bölümünde çevredeki mahallelere hizmet verecek, poliklinik, seminer için kullanılabilecek çok amaçlı salon gibi tesisler de yer alacak. Bina kendi elektriğini kendi üretecek. Kafeterya binası, tren istasyonu formunda yapılacak. Mudanya’ya giden trenin ilk istasyonunun tarihte bu alanda olması sebebiyle bu kafeteryanın farklı bir konumu olacak. Tarihi Mudanya treninin hatırası da bu alanda yaşatılacak" diye konuştu.


 
Concha Buika Konseri
17.06.2011

Toplumsal sorumluluk çerçevesinde kültür ve sanat etkinliklerine destek veren şirketimizin sponsorluğunda bu sene Concha Buika 50. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşuyor.

İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika Latin Grammy ödülünü kucakladığı, Meksikalı efsane şarkıcı Chavela Vargas a adanmış albümü “El Ultimo Trago” nun dünya turnesi kapsamında 23 Haziran da Bursa seyircisi ile buluşuyor.

Flamenko ile cazı bir araya getiren, flamenkoyu farklı boyutlara taşıyarak çağdaş dünya müziğine yepyeni bir tarz getiren İspanyol şarkıcı Buika 1972 yılında Mayorka adasında Ekvator Ginesi’nden gelen ailesinin halen yaşamaya devam ettiği Palma şehrinde dünyaya geldi.

Buika ya caz efsanelerinin şarkılarını dinlemeyi aşılayan annesiydi, ancak bir yandan da evinin penceresinden geleneksel copla şarkılarını dinliyordu. Sokaklarda flamenko çığlıklarıyla büyüyen Buika ona kimliğini veren tenine işleyen müziklerle kendini buluyordu.

23 Haziran 2011 / 21:15
Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu

 
Timsah Arena temeli atıldı.
1.06.2011

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaspora armağan edilecek “Timsah Arena Stadı”nın temeli törenle atıldı.

Veledromda düzenlenen temel atma törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi İlhan Parseker ile bir çok davetli katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi orkestrası, yeşil – beyaz formalar giyerek kısa bir konser verdi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Timsah Arena Stadını tanıtan bir film izlendi.

 
Merinos AKKM’ne Uluslararası Mimarlık Ödülü
17.08.2010

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM), her yıl mimarlık alanında dünyanın en başarılı projelerine verilen The International Architecture Awards`a (Uluslararası Mimarlık Ödülü) layık görüldü.

Chicago Athenaeum Mimarlık, Sanat ve Tasarım Müzesi ile Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Planlama Merkezi tarafından organize edilen yarışmada, dünyanın en iyi mimarlık projeleri ele alındı. Her yıl farklı ülkelerin seçkin mimar, akademisyen ve eleştirmenleri arasından belirlenen jüri üyeliğini bu yıl Meksikalı mimarlar üstlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden işlevlendirilerek kentin sosyal ve kültürel ihtiyacına cevap verecek biçimde projelendirilen Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) de mimari projesiyle Uluslararası Mimarlık Ödülü`ne layık görüldü. Dünyanın 38 ülkesinden 95 projenin ödüllendirildiği yarışmada, İstanbul`daki Santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi de Türkiye`den ödüle layık görülen bir diğer proje oldu.

Merinos Park, Merinos Kültür Merkezi ve Atatürk Opera ve Konser Salonu olmak üzere 3 temel başlıktan meydana gelen projeye, 2007 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından da `Başarı Ödülü` verilmişti. Merinos AKKM, sahip olduğu yaklaşık 208 bin metrekare yeşil alanı ile Türkiye`de henüz benzeri olmayan bir konumda bulunuyor. Jüri üyelerini bu özelliğiyle de etkileyen Merinos AKKM`ye ödülü, 4-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Madrid`de yapılacak `The City and The World Konferansı` çerçevesinde gerçekleştirilecek törende verilecek. Ödüllü projeler, Madrid`de sergilendikten sonra da Avrupa ve Amerika`nın çeşitli kentlerinde de izleyiciyle buluşacak.

 
Harem Müzikali
9.06.2010

Toplumsal sorumluluk çerçevesinde kültür ve sanat etkinliklerine destek veren şirketimiz sponsorluğunda, 49. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında Harem Müzikali sanatseverlerle buluşuyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Osmanlı imparatorluğunun 700. yıl kutlamaları nedeniyle hazırlanan Harem Müzikali, Osmanlı Ulusal müziğini çağdaş bale yorumuyla birleştiriyor.

Öykü Osmanlı sarayındaki iktidar mücadelesi ve birbiriyle savaşan güçlerin eylemleriyle yazgıları belirlenen genç kadınların yaşadığı Harem’deki entrikaları anlatmaktadır. Bu öyküde mutlak ve her şeye kadir bir padişah vardır.

Zira Valide Sultan onu kendi tutkularını gerçekleştirmede bir engel olarak görmekte, tüm gücü şahsına toplayabilmek için elinde kolaylıkla oynatacağı ve arkasına saklanacağı genç bir torunun tahta çıkmasını tercih etmektedir.

16 Haziran 2010 / 21:30
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi / Osmangazi Salonu

 
Karadağ Su Temini Projesi Tamamlandı
26.04.2010

Karadağ Cumhuriyeti kuzey ve güney kıyılarının bögesel su temin sisteminin kurulması için Dünya Bankası finansmanı ile ihale edilmiş olan ve Karadağ Sular İdaresi kontrollüğünde yürütülen projenin 26.04.2010 da geçici kabulü yapıldı.

Proje kapsamında 18.856 metre Ø711mm çelik boru hattı döşenmesi ile içmesuyu isale hattı inşaatı, vana - vantuz - debimetre gibi içmesuyu yardımcı elemanlarının montajı yapıldı.
 
Gintaş’tan 30. yılda 30 bin fidan
3.04.2010

Bursa’nın köklü firmalarından Gintaş İnşaat’ın 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “ağaçlandırma çalışmasının” son etabı 3 Nisan Cumartesi günü törenle tamamlandı.

Gintaş’ın “30. yılda 30 bin fidan” adıyla organize ettiği ağaçlandırma kampanyasında Bursa’nın 3 farklı bölgesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla hayata geçirilen projede Badırga, Hasanağa ve Başköy -Akçalar mevkilerinde toplam 170 hektar alan ağaçlandırıldı.

2009 yılında başlatılan, gerekli tüm etütlerin yapıldığı ağaçlandırma kampanyası boyunca Orman Bölge Müdürlüğü ve Gintaş ekipleri toplam 2000 saatlik iş makineleri çalışması gerçekleştirdiler.

İstiklal Marşı ile açılan törenin organizasyonunu ve sunuculuğunu Butik 16 projesiyle gündemde olan Gintaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Elif Doğru Kumaru yaptı. Törende Gintaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Akaç birer konuşma yaptılar. Katılımcılar arasında Bursa İçin Derneği Başkanı Sena Kaleli, Başköy - Akçalar köyü sakinleri ve basın mensupları vardı.

Gintaş Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, yaptığı konuşmada neden ağaç dikme kampanyası yaptıklarını şu sözlerle açıkladı: “Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz, Bursa’da arazileri kaybediyoruz. Gintaş, 30. kuruluş yıldönümünde bu projeyi gerçekleştirdi, çünkü bizler, herkesi ağaç dikmeye teşvik etmek istiyoruz. Gintaş Hatıra Ormanları oluşturarak 170 bin dönüm arazide ağaç ihtiyacını karşıladık. Bu, bir köyün ekonomik hayata katılması anlamına gelmektedir.”

Fıstık çamı, sedir ve ıhlamur ağaçlarının dikildiği kampanya sayesinde köylünün ağaçlardan maddi gelir sağlayacağı ve dolayısıyla ağaçların korunacağı konusunda şüphesi olmadığını belirten Orman Bölge Müdürü Ali Girgin de, “Gintaş desteğiyle gerçekleştirilen ağaç dikme kampanyasının, bütün sanayicilere ve işadamlarına örnek olmasını diliyorum” dedi.

Çalı Orman İşletme Şefi İsa Çapkın’ın teknik bilgilendirme tarifinden sonra, törene katılanlar, belirtilen alanda fidan diktiler. Fidan dikme çalışmaları tüm davetliler için oldukça neşeli geçti. Bu çalışmanın ardından düzenlenen mangal partisinde katılımcılar doğanın tadını çıkararak bol bol sohbet ettiler.

 
Kosova Novo Brdo Spor ve Kültür Merkezi İnşaatı
29.03.2010

29.03.2010 tarihinde imzalanan sözleşme ile proje kapsamında alttaki işler yapılacaktır.

1-Novo Brdo Spor ve Kültür Merkezi (Llabjan/Labljane) * 1.472m2 alana sahip kültür merkezi inşaatı ve etrafındaki yeşil alan çalışmaları
* Tek katlı kültür merkezinde 320 kişilik seyirci kapasiteli spor salonu, bale ve dans odası, kütüphane, sporcu odaları yer alacak.

2-Sağlık Merkezi Binalarının dizayn ve inşaatı (Vushtrri/Vucitrn)
*Toplam alanı 1.234m2 olan iki katlı binada acil sağlık departmanı, Xray ve mikrobiyoloji laboratuarları, dahiliye odası, aile sağlık departmanı, pediatri odası, jinekoloji, diş doktoru, doktor ve hemşire odaları, idari odalar yer alacaktır.
 
Karadağda Mall of Montenegro açıldı.
12.12.2009

Balkanlarda Türk Müteahhitlik Sektörünü yıllardır büyük bir başarı ile temsil eden Gintaş, bölge ülkelerinde önemli projelere imza atmaya devam ediyor.

Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova’nın yanı sıra son yılların en önemli yatırımlarından bir tanesini Avrupa’nın en yeni ülkelerinden Karadağ’da tamamladı.

Temeli 14 Mayıs 2006 tarihinde Karadağ Devlet Başkanı Filip Vujanovic tarafından atılan “Mall Of Montenegro” projesi, bölgenin ilk ve en kapsamlı alışveriş merkezi projesi olarak konumlandırılmıştı.

Açılış Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Başkanı Filip Vujanovic’ten …

İçerisinde kapalı pazar yeri, alışveriş merkezi ve iş otelini barındıran proje yaklaşık 3 yıl gibi hızlı bir sürede tamamlanarak Türk müteahhitlik sektörünün gücünü bir kez daha dünyaya gösterdi.

Açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karadağ Devlet Başkanı Filip Vujanovic ile her iki ülkeden çok sayıda devlet bakanı ve işadamı katıldı.

Bölgede Türk işadamları tarafından yeni yatırımlar yapılması için öncü olacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Ne güzel ki Gintaş gibi bazı şirketlerimiz şimdiden yatırımlarını yapmaya başlamışlar” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Gintaş Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru; “Buraya ilk geldiğimiz günden beri savunduğumuz bir şey var. Bizler kentlerin kimliklerini değiştirmeden dönüşüm alanları yaratıyoruz. Bugüne kadar doğum yerimiz Bursa’da, Arnavutluk’ta ve şimdi de Karadağ’da hep bu ilke ile hareket ettik. Kentsel dönüşüme yeni bir boyut kazandırdık” dedi.

 
Gintaş'tan 30.Yılında 30.000 Fidan Projesi
1.11.2009

Gintaş 30. Yılında 30.000 fidan projesinde sona yaklaşıyor. Gintaş İnşaat A.Ş. tarafından 30.yıl etkinlikleri kapsamında 30 üniversite öğrencisine verilen öğrenim bursları ile Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilmesi planlanmış olan 30.000 fidanlık ağaçlandırma projesi 2009 yılı sonunda tamamlanmış olacak.

Gintaş İnşaat A.Ş. tarafından 30.yılını kutlama etkinlikleri kapsamında 30 üniversite öğrencisine 1 yıl süresince öğrenim bursu verilmiştir.

Doğduğu şehir olan Bursa’ya teşekkürü bir borç bilen Gintaş, 2009 yılı içerisinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen sahalarda 30.000 ağaç dikimine sponsor olarak son dönemde yeşil alanları büyük ölçüde zarar gören Başköy, Badırga ve Uluabat Gölü çevresindeki ağaçlandırma çalışmalarına büyük katkı sağlamıştır. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kararlaştırılan sahalarda özellikle fıstık çamı, ıhlamur vb bölgedeki köylülerin yararlanabileceği ağaç cinsleri tercih edilerek gerçekleştirilen toplam 30.000 adet fidanın dikim işlemleri Aralık Ayı ortasında tamamlanacaktır .

2009 yılı içerisinde 30.000 fidan projesi ile ağaçlandırmaya verdikleri destek nedeniyle Bursa Valisi Sn.Şahabettin Harput’tan bir de plaket alan Gintaş önümüzdeki yıllarda da çalıştığı bölgelerde benzer sosyal sorumluluk projelerine devam edecektir.

 
Butik 16 Evleri
1.10.2009

Gintaş, Bursa’nın Batısında, şehrin son kalan en değerli coğrafyasında; Odunluk köyüne bitişik, Atatürk Ormanı’na birkaç dakikalık mesafede, doğayla iç içe çok özel bir yaşam alanında Bursa’nın en özgün konut projesini hemşerilerine sunuyor.

30 yıldır birçok başarılı projeyi hayata geçiren GİNTAŞ, şimdi konut inşaatına, bir GİNTAŞ GRUP kuruluşu olan Bukotaş A.Ş. ile 10 yıl aradan sonra Bursa’daki ilk konut projesini hayata geçirmek üzere imza atmaya hazırlanıyor.

‘BUTİK 16’ , Kırk dairenin yer alacağı özel bir proje. ‘BUTİK 16’ konutları 4 ‘er katlı, 5 bloktan oluşuyor. Daireler; 180, 190, 206 ve 360 metre kare alana sahip, bunlardan 36 sı dubleks, 4’ü ise tek daire olarak planlı.

Proje kapsamında doğal yeşil alan korunurken, beraberinde 4.000 metre kare bahçe alanı, yüzme havuzu, çocuk parkı, kaya bahçesi, yaklaşık 2000 metre yürüyüş-koşu yolu ve sosyal alanları yer alacak.

BUTİK 16 projesi 2010 yılı sonunda tamamlanması planlanmış,GİNTAŞ deneyiminin ve güveninin sağlayacağı referansla seçkin ve kişiye özel bir yaklaşımla alıcılarını bekliyor.

Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin; www.butik16.com

 
Gintaş 30. Yılını Kutluyor...
28.09.2009

Gintaş 30.yılını Türkiye, Arnavutluk ve Karadağdaki ofislerinde personeli ile birlikte ayrı ayrı kutladı.
Gintaş İnşaat A.Ş. 1979 yılında Bursa’da kurulmuş ancak son 15 yıldır özellikle Arnavutluk ve Karadağ ülkelerinde kendi yatırımı olan arazi geliştirme ve taahhüt projeleri ile faaliyetlerini Balkanlara’da taşımış. Bu ülkelerde Türk ve yerel çalışanlarından oluşan personel kadrosu ile bir çok başarılı projeye imza atan Gintaş doğum gününü onu bugünlere taşıyan personeli ile birlikte kutladı.

Öncelikle Gintaş İnşaatın doğduğu şehir olan Bursa’daki merkez ofisinde düzenlenen kokteyle tüm çalışanlar katılarak, Yönetim Kurulu tarafından kendileri adına hazırlanan hatıra ve hediyeleri aldılar. Şirketin kuruluşundan itibaren gelişiminin ve imza atılan başarılı projelerin konu edildiği kısa bir film çalışmasının da gösterildiği kokteyl neşe içerisinde geçti.

Bursa’daki kutlamanın ardından 1’er hafta ara ile Arnavutlukta ve Karadağdaki ofislerde de gerçekleştirilen kutlamaların ardından tüm personelin imzaladığı bir kuruluş metni imzalanarak hatıra olarak saklandı.
 
Denizli İli Altyapı İnşaatı
24.06.2009

Gintaş altyapı projelerin konusundaki bilgi ve deneyimini Bursa’dan sonra şimdi de Denizli’ye taşıyor.

Gintaş İnşaat A.Ş. İller Bankasınca finanse edilen Denizli Belediyesi Paket 4 İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekelerinin Rehabilitasyonu İşi için sözleşme imzaladı.İmza törenine Gintaş İnşaat A.Ş. adına Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Tolunay ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi katıldı.

Proje kapsamında 33 km depreme dayanıklı içmesuyu borusu, 35 km kanalizasyon ve yağmursuyu borusu döşenecektir. Sözleşme süresi 250 gün olup, projenin aynı anda çalışacak 10 ayrı ekip ile Mart 2010 da tamamlanması planlanmaktadır.
 
Mall Of Montenegro projesinin ilk fazı törenle açıldı.
3.03.2008

Mevcut pazaryerinin daha hijyenik şartlara kavuşması için geliştirilen ve dünyada örneğine çok az rastlanılan "Green Bazaar" ile açıkta satılmakta olan birçok ürün modern bir alışveriş merkezine taşındı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ve çok sayıda üst düzey yetkilinin katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Gintaş Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru "Karadağ halkına geleneksel hayat tarzından vazgeçmeden, hijyenik ortamda alışveriş yapabilecekleri aynı zamanda 1500 kişiye de istihdam yaratacak bir proje sunmaktan onur duyuyoruz" dedi.




 
Sayın Murat Aksoy şirketimizden ayrıldı ..
28.05.2007

Gintaş İnşaat ve Gimat Lojistik bünyesinde 6 yıldır Muhasebe ve Satınalma Şefi olarak çalışmakta olan Sn. Murat Aksoy şirketimizden ayrıldı. İngiltere’ye eğitime gitmek için ayrılma kararı alan Murat Bey için Havuzlu Konak’ta bir veda gecesi düzenlendi. Tüm mesai arkadaşlarının yer aldığı gecede hüzünlü ve keyifli dakikalar birbirini izledi.

Sn. Murat AKSOY’a şirketimize olan katkılarından dolayı teşekkür ederek yaşamının bundan sonraki evrelerinde de mutluluk ve başarılar diliyoruz.
 
Montenegro / Podgorica Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve öğretim üyeleri ..
22.05.2007

Montenegro / Podgorica Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sn. Duskov Lucic ve öğretim üyeleri Radijove Mrdak, Srda Aleksic, Dragisa Kuc, Vuk Jankovic, Vlado Kapor, Milos Knezevic, Mladen Gogic, Vesna Rakcevic, Radomir Zejak, Jelisava Kalezic den oluşan teknik heyet firmamızın davetlisi olarak Bursa’ya geldi.

Karadağda ilk Türk inşaat firması olarak başkent Podgoricada yürütmekte olduğumuz Green Bazaar / Mall of Montenegro projemiz kapsamında yakın işbirliği ve temas içerisinde olduğumuz Podgorica Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mensupları, davetimiz üzerine gerçekleştirdikleri Türkiye gezisi kapsamında Bursa’da da Gintaş yetkililerince ağırlanarak Gintaş Grubunun geçmiş ve güncel faaliyetleri, tamamlanmış projeleri ile şehrimizin ekonomik, tarihi ve sosyal dokuları konusunda bilgilendirildiler.

Heyetin, Gintaş İnş. Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru ile birlikte Merinos Şantiyemizi ziyaretleri sırasında da, Bursa’nın ve ülkemizin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Projesi içeriği ve Gintaş’ın bu projede yürütmekte olduğu başarılı çalışmaların hacmi takdir ve beğeni ile karşılandı. Şehrimizden ve ülkemizden büyük bir mesleki tatmin duygusu ile ayrıldıklarını ifade eden heyet, “Mall of Montenegro Projesi’ne olan inancımız ve güvenimiz artmış olarak ülkemize geri dönüyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Merinos Şantiyesi ziyareti ve öğle yemeğinin ardından İstanbul’a hareket eden heyet bir günlük İstanbul ziyaretinin ardından da ülkesine döndü.
 
Gintaş Grubu, Balkan ülkelerinde genişleyerek ..
13.05.2007

Gintaş Grubu, Balkan ülkelerinde genişleyerek çalışma politikası doğrultusunda, bağımsızlık sürecinde giderek daha ilerleyen ve böylece gerek taahhüt projeleri gerekse yapı yatırım projeleri bakımından her geçen gün daha gelişen Kosova’da, Arnavutluk / GintaşAlb firmamızın bir şubesini açarak, GİNTAŞKOSOVA adı ile ilk adımını atmış bulunuyor.

BKT BANK ile Priştina / KOSOVA merkez şubesinin inşaat ve tefriş işlerini kapsayan ilk sözleşmemiz de bu adımla birlikte imzalanmış ve işlere başlanmıştır. Böylece Gintaş Grup olarak bu ülkede alınmış olan inşaat işlerinin uygulaması ve yeni projelerin takibini çok daha efektif olarak, doğrudan yerinden yapma imkanı sağlanmıştır.

Firmanın ismi : GINTASKOSOVA
Firma adresi: Rruga Garibaldi 13/15 Priştina/KOSOVA
Genel Müdür: Tuncay Özgüroğlu
 
Merinos Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezi Projesi...
6.05.2007

Firmamızın Yüklenimi Altında Yapımı Devam Eden Merinos Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezi Projesi Kapsamında, Tamamlanan Restorasyon Çalışmaları İle Faaliyete Girmeye Hazır Hale Getirilen Yeni Merinos Nikah Salonu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Hikmet Şahin tarafından düzenlenen basın toplantısına ev sahipliği yaptı.

Ulusal ve yerel basın mensuplarının katıldığı toplantıda Başkan Şahin Büyükşehir Belediyesinin 3 yıl içerisinde yapmış olduğu icraatları anlatarak soruları cevaplandırdı.

Toplantının ardından Belediye Başkanımız ve beraberindeki heyet, Basın Mensupları ile beraber halen yapımı devam eden Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi inşaat sahalarını gezerek proje ile ilgili son bilgileri Firmamız Genel Müdürü Sn. Necip Doğru’dan aldı.